Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.12.2018 18:07 - Относно съвременните представи за красота. Мои лични впечатления и размишления.
Автор: zavinagiobichana92 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 534 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  По какъв ли начин Бог гледа на това, че на някои жени външният им вид е най-важното нещо в живота, и инвестират купища пари в него, а други жени не могат да си позволят нито финансово, нито като време да прекарват часове в салоните за красота? Страшно е, че тази толкова голяма заблуда цари в “най-висшите“ според хората класи на обществото ни, които самоуверено крачат по червените килими и целият ни народ ги наблюдава и следи с видим интерес. Включваме си телевизорите и ежедневно даваме времето и вниманието си на сеира и излагацията на хора, които си мислят, че са елитни и могат да си позволят повече. Решили са да ни се покажат и да натрапят на младежите своите ценности, както и да се изфукат със своята елитност.
 За тези жени, които са нацупили пълните си с ботокс устни и са изпъчили напред силиконовите си гърди, има стотици обожатели. Но и те самите смятат себе си за толкова високо в “йерархията“, че заслужават най-елитните и богати мъже, които с удоволствие биха инвестирали парите си в скъпата им и сериозна за поддържане външност. За тях някой мъж, който не се увлича по тези неща и не би инвестирал много пари в това е глупав и нищо не разбира от красота.
 Ние, обикновените момичета се намираме на едно ниско стъпало в така наречената “йерархия“ на яките от “силиконовата долина“ барбита. Повечето от нас не можем да си позволим да ползваме козметика само за лице за 80лв.; нито да сме всеки ден с професионално направена коса, която лично при мен ще се развали само с две-три подскачания (понякога съм голямо диване, ха-ха).  И не се случва много често да будим възхищението на хората, когато развеем тези стилно направени “гриви“, още по-малко пък вниманието на тези кокони. Мъжете не си отварят широко устите, когато минаваме покрай тях, но нали за нас е най-важното като жени да си отворят широко сърцата!
 Тъжно е, че тези “високопоставени“ хора излъгаха момичетата и момчетата от това поколение, че красотата е това, което им се “проповядва“ по телевизията; че трябва да изглеждат по определен от “масата“ начин, за да бъдат харесвани и обичани, а това е изключително хитър ход от тяхна страна, защото са “напипали“ именно една от най-дълбоките човешки потребности - да бъдеш харесван и приет.
 Идеята ми да напиша този статус и изобщо възмущението ми се разпалиха от един разговор, който дочух, докато баба ми гледаше Биг Брадър. Разговорът беше между известната силиконова красавица Джулиана Гани и нейните не по-малко силиконови поддръжнички и едно, бих казала нормално средностатистическо момче, на което не зная името. Това момче, чистосърдечно и уважително към нея й каза, че е по-красива без всичките й удължители за коса, мигли и т.н, а тя, наред с другите “самопогрознили се“ кокони го нападнаха и го обявиха за пълен ненормалник. А тя едва ли не му каза: „ Аз имам тази външност, и ти просто се дразниш, че не можеш да си ме позволиш, а аз изглеждам така и се поддържам, защото имам за цел да привлека мъже, които няма да харесат друго, а те са мой тип.“
 Бях изумена от заблудата на тази жена. Тя сама е избрала и живее в капана и робството на това да се хареса на някой мускулест мачо, който да й набавя всичко необходимо за нейната “велика“ красота, на която тя се кланя. Вярва, че ще привлече правилния поклонник, който да дарява парите си за нейният бог, за да може той пък на свой ред да се кланя на своя бог - мъжкото си его и самочувствие, които се подхранват от това, че е с красива жена, която може да си “купи“ или позволи. По този начин, тази жена обслужва поклонението и на неговия бог.
 Преди не се бях замисляла толкова върху тези неща, но когато чух този разговор просто яко ми кипна и дълбоко в мен се пробуди чувството за справедливост. Като народна певица по професия, мога да кажа, че няма как например да не ме е яд за това, че поп-фолк певиците не печелят толкова много пари, защото пеят като ангели, а външността, и то тази порочна външност, за която пиша тук им донася тази голяма печалба, за която ние, народните певици можем само да си мечтаем. И въпреки това, винаги ще има певици, които не се продават по опаковката, а правят изкуство.
 И не само това е проблемът, който наболява при поп-фолк певиците, ами и посланието, което предават чрез изкуствено придобитата си външност. Те предават това послание на изкуствената красота на младежта, и това послание, доколкото мога да го опиша гласи: „ Скъпа, разбери, че мъжете винаги най-напред ще те оценяват външно. Ти си длъжна да дадеш всичко от себе си, за да имаш най-добрата външност и да коригираш всички възможни дефекти, иначе нямаш много шанс някой да прояви интерес към теб. Как така ще излизаш навън без грим? Никога не знаеш кога ще срещнеш най-готиния пич, който трябва да впечатлиш и разбира се да танцуваш непременно с него и да му позволиш да те пипа и да те целуне! “. А към момчетата: „ Пич, виж пълно е с жени, и коя от коя по-красиви. Ти трябва да си намериш най-красивата, за да те забележат всички. Но да знаеш, че трябва доста да се потрудиш, за да я впечатлиш...Трябва да си готов да похарчиш малко повечко парички, за да я заведеш в най-скъпото и елитно заведение, и...тогава ще я получиш, защото тя ще бъде силно впечатлена от твоето кавалерство. Красивите жени не се интересуват от мухльовци, или от такива, които не биха се погрижили тя да бъде най-красива винаги и от всички. Ааа..да не забравя,  задържително трябва да прекарваш часове във фитнеса и дори да си купиш някоя добавка с ускоряваш ефект за мускулна маса. Трябва да знае още на първата среща, че ще можеш да я защитаваш от всички лешояди наоколо.“
 Един от плодовете на такъв тип внушения и вярвания е и дъщерята на Орхан  Мурад Сузанита. Не е ли объркващо и ужасяващо за всеки нормален все още човек, да види на екрана си кълчещо се, полуголо 13-14 годишно момиче, изглеждащо на 20, което възпява похот и дори името на дявола? Тази култура и вярванията, които се предават по медиите на днешното поколение сипе жар на главите им, без дори да го осъзнават. Това е жестока болест, която убива и осакатява младите хора, обърква мисленето им и прецаква живота на толкова много момичета, които страдат от ниска самооценка. Изтезават сами себе си, някои с болезнени операции за много пари; някои чрез глад; някои чрез безразборен секс, надявайки се все някой мъж да ги хареса и обикне.
 Ние се смеем, подиграваме се на думата “кифла“. Тази дума стана жаргон в речника ни, но как се става кифла? Какви са жертвите и пораженията в живота на една такава жена, която се прекланя пред бога на красотата и изпълнява неговите повеления? Дали не е нужно да отделя много часове на този бог, за да бъде негова последователка? Какви са жертвите, които този бог желае? Освен време, здраве, идентичност, действителната й красота, много пари, често и желанието за деца и семейство, приятелства, шансът да срещне мъж, който истински да я обича, чистота и искреност, вътрешната си красота и сърцето си. А какво й дава този бог в замяна? Приевлива за “масата“ красота; временен комфорт; похотливите погледи на много мъже; самочувствие; хората я забелязват и често някои се възхищават на красотата й; самоувереност; мускулест, успял и богат мъж, който вероятно е и красив и я желае сексуално; живот в лукс и удобства и т.н. А какви ли са пораженията, които вероятно само тя и някои приближени до нея знаят? Фалшива вяра и самочувствие; липса на любов, привързаност и разбиране; самота; изгубено време; фалшива красота, която един ден може да я предаде жестоко, в която, ако не влага редовно пари си отива; фалшива идентичност - вярата, че трябва да е идеална, за да я харесват и обичат, и за да я изберат; разрушени приятелства, често заради невписването на предишните й приятелки в този начин на живот и мислене; гордо сърце, неспособно да обича; неродени деца; приближаваща старост, която е безсилна да спре, дори и с най-скъпата козметика или процедури.
 Пишейки се сещам сега за един пасаж от Библията, който описва много цветущо падението на такъв тип жени, това е Исая3:16-24 „И казва Господ: Сионските дъщери са горди и ходят с вирнати шии, и прелъстяват с погледи, ситно стъпват и дрънкат верижките на нозете си. Затова Господ ще докара краста върху главите на Сионските дъщери; и ще открие голотата им. В оня ден Господ ще отнеме славата на дрънкулките, мрежеститекърпи и луничките, обеците, гривните и тънките була, връзките за глава, верижките около глезените и поясите, парфюмените кутийки и дрънкулките, пръстените и обеците на носа, наметките и туниките, шаловете и кесиите, огледалата и тънките ризи, чалмите и покривалата. И вместо благоухание ще има зловоние, вместо пояс-въже, вместо къдрави коси-плешивост, вместо широко наметало-тясно вретище, вместо хубост-жигосване.“
 Защото, ако разчитаме на това, което представят тези жени като истинска красота, всъщност ние се съгласяваме с това, че красотата не е вечна, а също и отричаме истината, че Бог е създател на красотата, и Той самият е най-прелестен от всички, дори и да не сме го виждали в физическите си очи, то е не само вярно, но и логично, защото винаги злото е изобразявано като грозно, а доброто като красиво.
 А какво казва Бог за човешката красота? Той казва, че „ прелестта е измамлива и красотата е лъх (т.е тя преминава); но жена, която се бои от Господа, тя ще бъде похвалена(издигната като пример за красота). Дайте й от плода на ръцете й и делата й нека я хвалят в портите.“(Притчи31:30,31)
 Той казва, че не красотата, или по-точно човешката външна красота е това, с което една жена най-силно блести, и не това е най-голямата похвала за нея, а тя излъчва истинската вечна красота, когато се възхищава и се прекланя пред Бог - Нейният създател. Най-голямата й похвала ще е това, че тя е дарявала времето си за полезни неща, проявявала е красотата си в състрадание, и красотата на сърцето си в служба на по-велики цели от това да се прави на красива, защото тя вярва и знае, че е такава, и няма нужда да го доказва чрез разни манипулации и процедури.


Тагове:   красота,   мъж,   Биг Брадър,   жена,


Гласувай:
2


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zavinagiobichana92
Категория: Други
Прочетен: 27838
Постинги: 12
Коментари: 19
Гласове: 18
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930